снимка: БулфотоМаксималните температури ще са между 24° и 29°.Утре ще има краткотрайни

...
снимка: БулфотоМаксималните температури ще са между 24° и 29°.Утре ще има краткотрайни
Коментари Харесай

Температурите се повишават в четвъртък, но отново ще вали

снимка: Булфото

Максималните  температури  ще са сред 24° и 29°.

Утре ще има краткотрайни и краткотрайно интензивни превалявания от дъжд и гръмотевици

Максималните  температури  ще са сред 24° и 29°

Това оповестиха за   Агенция " Фокус "  от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

През нощта над западната половина от страната облачността ще е раздрана, над Северозападна България ще остане по-често забележителна и там ще има краткотрайни превалявания от дъжд. Над източните региони ще се задържи най-вече облачно, на доста места ще вали дъжд, съпроводен с  гръмотевици . Вятърът ще отслабне и ще е слаб до сдържан от север-северозапад. Утре още веднъж ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни, превалявания от дъжд и  гръмотевици . Остават изискванията за градушки. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Максималните  температури  ще са сред 24° и 29°.

По Черноморието облачността ще е забележителна, най-вече купеста и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд, съпроводени с  гръмотевици . Ще духа до сдържан вятър от север-североизток. Максималните  температури  ще са 21°-24°. Температурата на морската вода е 19°-20°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще е забележителна, купеста и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд с  гръмотевици . Ще духа сдържан север-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 19°, на 2000 метра - към 12°.

През идващите три дни до края на седмицата облачността ще е по-често забележителна, ще има и превалявания, тук-там краткотрайно интензивни, след обяд съпроводени с  гръмотевици . С по-значителни количества дъжд ще бъде в петък и събота, и основно в източната половина от страната. В петък вятърът още веднъж ще се усили, а в събота ще е от север-североизток и за малко ще нахлуе малко по-хладен въздух. В неделя вятърът ще отслабне и от запад ще стартира бързо  стопляне .

Атмосферното налягане едва ще се увеличи и ще е малко по-високо от междинното за месеца.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР